Domů Produkty se štítkem “mladý jačmeň”

mladý jačmeň

mladý jačmeň

Zelené potraviny môžu pomôcť každému kto je vystavený extrémnej záťaži. Majú vysoký obsah chlorofylu. Doba sa mení, pôda je vyčerpaná zo svojich živín a naše životné prostredie je znečistené. vyskúšali ste už zelené potraviny? trpíte rôznymi \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\”bežnými\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\” zdravotnými problémami? Napríklad nespavosťou? Pre koho sú vhodné Zelené potraviny. Ako prevenciu rakoviny vedci napríklad doporučujú každodennú konzumáciu piatich porcii ekologicky pestovaného ovocia či zeleniny. Eliminujú toxíny a podporujú imunitný systém. sú zásadotvorné Potrebujete ešte nejaký dôvod pre zaradenie zelených potravín do svojho jedálnička? Výživné látky mladého jačmeňa – vitamíny: B1, B2, B6 a B12 (pre zaujímavosť, vitamín B12 sa všeobecne najviac vyskytuje v živočíšnej ríši. To této skupiny patří mladý ječmen, pšenice, Alfalfa – vojtěška, chlorella, spirulina, mořské řasy, vybraná zelenina ( pažitka, špenát, zelí..) . Do kategórie doplnkov výživy patria špeciálne výživa, zameraná na konkrétnu skupinu ľudí a tiež potraviny a minerály, ktoré sú vhodné pre každého. Zelené potraviny majú silné protizápalové účinky. Široká ponúka mladý jačmeň. Mladý jačmeň pre vaše zdravie. Bio Chlorella je najbohatším zdrojom chlorofylu, ktorý zlepšuje okysličenie organizmu, pomáha hojiť rany, chráni organizmus pred infekciami. Dospelý muž okolo 40 rokov môže mať vo svojich črevách 8-12kg balastu, ktorý tam nemá čo robiť. mimo iných certifikátov kvality vlastnej aj známku \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\”Kóšer\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\”. Blíži sa obdobie, kedy premýšľame, ako naštartovať svoj metabolizmus, ako sa vyhnúť prechladnutiu či chrípke. Zelený jačmeň obsahuje unikátnu kombináciu živín a to v ideálnych pomeroch, ktoré napomáhajú ich vstrebávanie a využitie v organizme. Zasýtia organizmus. Mimo známych antioxidantov ako sú vitamíny C a E obsahuje mladý jačmeň Superoxid dismutázu – veľmi aktívna likvidátor voľných radikálov. Mladý jačmeň GW a Chlorella Pyrenoidosa najlepšie účinkujú spoločne, kde sa výborne dopĺňajú.

Zobrazení 1–6 z 25 výsledků

  • Žen - Šen (Panax Ginseng) 100 tabliet

    Žen – Šen (Panax Ginseng) 100 tabliet – zelené potraviny

    15 

    Panax ginseng 100 tabliet (Žen-Šen)

    Ginseng sa tradične používal na zvýšenie fyzickej, psychickej vitality a sexuálnej aktivity. Bol to ozajstný všeliek, ktorému pripisovali až magické účinky. Súbor účinných látok, ktoré sa nachádzajú v koreni sa súhrnne volá ginsenozidy. Sú to triterpénové saponíny. Komplex týchto látok môže mať rôznorodé pozitívne účinky na ľudský organizmus, od povzbudzujúcich účinkov na nervový systém až po zníženie hladiny cukru v krvi. V tradičnej čínskej medicíne sa žen-šen používa na posilnenie Yang energie, na podporu cirkulácie, revitalizáciu a na posilnenie organizmu pri rekonvalescencii po dlhších chorobách.

    Indikácie, zdravotné problémy

    Vďaka ginsenozidom má koreň aj adaptogénne vlastnosti, čo znamená, že pomáha organizmu bojovať proti stresu a vyrovnávať sa s ním. Žen-šen tiež vykazuje antioxidačný efekt, posilňuje imunitný systém.

    Odporúčané použitie

    Jednu až dve tablety denne zapiť primeraným množstvom tekutiny.

    Na čo si treba dať pozor

    Na trhu existuje viacero prípravkov ginsengu. Treba rozlíšiť medzi prípravkami, ktoré obsahujú listy alebo koreň rastliny a prípravkami, ktoré obsahujú extrakty-výťažky. V prvom prípade sa jedná o zomletú časť rastliny, kde množstvo ginsenozidov-účinných látok nie je známy a môže sa meniť v každej jednej výrobnej dávke. V prípravkoch, ktoré obsahujú extrakty, sa nachádzajú výťažky z koreňa alebo listov rastliny. Množstvo ginsenozidov v týchto extraktoch je štandardizované.

    Prípravok Zelený život-Panax ginseng obsahuje 100 miligramov 15%-ného štandardizovaného extraktu z ginsengu. Koreň rastliny vo všeobecnosti obsahuje približne 2 až 2.5 % ginsenozidov.

    To znamená, že 1 tableta prípravku Zelený život-Panax ginseng zodpovedá minimálne 600mg ginsengu.

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


  • Zelený jačmeň tablety 60 tbl

    Zelený jačmeň tablety 60 tbl – zelené potraviny

    Zelený jačmeň tablety 60 tabliet

    Koncentrovaná sušená šťava
    Krajina pôvodu: Utah, USA – organicky pestované

    Vitamínový výživový doplnok

    Zelený jačmeň (mladý jačmeň)

    je výživový doplnok zo sušenej šťavy z výhonkov z mladého jačmeňa. Je to výnimočný koncentrát bohatý na široké spektrum výživných látok s pozitívnym účinkom na ľudský organizmus. Jedna lyžička prášku Zelený jačmeň (mladý jačmeň) zodpovedá približne 50-60 gramom čerstvej vytlačenej šťave. Komerčné prípravky, ktoré obsahujú sušené listy sú menej koncentrované a obsahujú balastné látky, ktoré môžu znižovať vstrebatelnosť niektorých látok. Každodenné užívanie sušenej šťavy zo zeleného jačmeňa dodá nášmu organizmu potrebné vitamíny, minerálne látky, antioxidanty, aminokyseliny, enzýmy.

    Zložky prípravku: sušená šťava z výhonkov mladého jačmeňa 250mg, objemové činidlo: mikrokryštalická celulóza, emulgátor: stearan horečnatý rastlinného pôvodu.

    Odporúčané použitie
    2 až 6 tabliet denne nalačno zapiť primeraným množstvom tekutiny.

    Zelený jačmeň/Mladý jačmeň – koncentrovaná sušená šťava

    Aj keď v súčasnosti konzumujeme obrovské množstvá potravín, predsa nám chýba celá rada živín. Dôvod je jednoduchý – syntetické preparáty sú v porovnaní s prírodnými potravinami iba minimálne účinné. A práve vysokú účinnosť jednotlivých zložiek môžeme nájsť vo výživovom doplnku – zelenom nápoji MLADÝ JAČMEŇ. Je to extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa určený k príprave sviežeho zeleného nápoja. Výhonky z mladého jačmeňa sú skutočným koncentrátom výživných látok, ktorých význam pre ľudský organizmus je nezastupiteľný.

    V súčasnosti množstvo lekárov a odborníkov na zdravú výživu začína propagovať trend zelených potravín („green foods“). Hlavnou zásadou tohto trendu je konzumácia rastlinnej stravy v surovom stave. Dôležitou súčasťou „green foods“ je aj pitie tzv. zelených nápojov, ktoré majú na naše zdravie jedinečné účinky. Keďže s organicky pestovaným ovocím či zeleninou sa prakticky nestretávame, význam „zelenej stravy“ pre náš organizmus je mimoriadny. Zelené potraviny majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby. Zelené potraviny nám dáva sama príroda. Predstavujú "zelenú cestu" za zdravím.

    Mladý jačmeň obsahuje:

    10x viac vápnika ako mlieko

    25x viac draslíka ako banány

    16x viac vitamínu B1 ako paradajky

    45x viac vitamínu B2 ako hlávkový šalát

    6x viac magnézia a 20x viac vitamínu E ako biela múka

    5x viac železa a 8 krát viac kyseliny listovej ako špenát

    obsahuje zinok – iné potraviny ho neobsahujú

    Užívanie mladého jačmeňa je vhodné pri týchto problémoch:

    zlepšenie krvného obrazu – mladý jačmeň obsahuje množstvo látok nevyhnutných k tvorbe červených krviniek (železo, draslík, kyselina listová …), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej

    kožné problémy (akné, ekzémy, psoriáza) – pôsobenie mladého jačmeňa na omladenie pokožky prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány je klinicky preukázané

    tlmí zrážanie krvných doštičiek – tromby (krvné zrazeniny) sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení

    spomalenie bunkového starnutia – SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou

    znižovanie hmotnosti – účinné látky mladého jačmeňa posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky

    problémy s trávením – chlorofyl sa používa pri pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev , draslík a vláknina podporujú pohyb tráviace sústavy a vyprázdňovanie

    pálenie záhy – mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahou, čím obnovuje acido-alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu

    protirakovinové účinky – enzým SOD a chlorofyl vykazujú účinné protirakovinové pôsobenie

    páchnuci dych a hemoroidy

    prevencia proti ukladaniu cholesterolu

    problémy so srdcom, krvným obehom a cievami

    odstraňuje bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie

    kĺbové ochorenia

    cukrovka – vďaka svojej zásaditej povahe upravuje mladý jačmen priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi

    vonkajšie a vnútorné zápaly – využíva sa vysoký obsah chlorofylu

    Hlavné zložky mladého jačmeňa a ich vplyv na ľudský organizmus:

    CHLOROFYL

    Najväčším prínosom mladého jačmeňa je vysoký obsah chlorofylu. Molekula zeleného farbiva chlorofylu je veľmi podobná molekule hemoglobínu – krvného farbiva. Vďaka tomu chlorofyl zlepšuje prenos kyslíka, jeho vysoký obsah pôsobí dezinfekčne, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, bráni zápalom, urýchľuje hojenie rán. Podstatou funkcie chlorofylu je premena slnečného žiarenia na chemickú energiu, čím slnečné lúče prinášajú energiu všetkým bunkám ľudského organizmu. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte. Okrem chlorofylu sa v zelených rastlinách nachádzajú aj ďalšie rastlinné farbivá, ktoré majú celý rad pozitívnych účinkov na naše zdravie.

    AMINOKYSELINY

    Mladý jačmeň obsahuje 18 aminokyselín z 20, vrátane 8 esenciálnych, ktoré si organizmus nevie vyrobiť sám. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu.

    ENZÝMY

    V mladom jačmeni sa nachádza celý rad aktívnych enzýmov, ktoré sú základným katalyzátorom takmer všetkých chemických procesov v našom tele. Rozdiel medzi enzýmami a ostatnými katalyzátormi je v tom ,že svojou špecifickou štruktúrou chemickú reakciu nielen urýchľujú, ale ju aj regulujú. Enzýmy v mladom jačmeni sú zachované vďaka rýchlemu mikrovlnému sušeniu a špeciálnemu drveniu vzduchom pri teplote -5°C. Enzýmy strácajú účinnosť pôsobením teploty nad 40°C. Tepelne spracované jedlo neobsahuje takmer žiadne živé enzýmy a navyše ich odčerpáva z nášho tela. Spracovanie mladého jačmeňa je tak šetrné, že nápoj obsahuje viac ako 20 enzýmov. Mladý jačmeň obsahuje veľké množstvo SOD (enzým superoxiddismutáza). Predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou. Enzým superoxid dismutáza (SOD)ochraňuje bunky a spomaľuje ich starnutie tým, že ničí kyslíkové radikály vznikajúce v priebehu metabolizmu. Tento enzým je dôležitou súčasťou endogenného antioxidačného systému. Z ďalších známych enzýmov môžeme spomenúť cytochrom oxidázu, enzym ktorý urýchľuje oxidáciu a redukciu, či transhydrogenázu, veľmi dôležitú pre svalovinu srdca.

    ZÁSADOTVORNOSŤ

    Významný je zásadotvorný efekt mladého jačmeňa na ľudský organizmus. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu, a to v dôsledku stresu, konzumácie tepelne upravenej stravy, alkoholu, kávy a pod. Harmonický pomer kyselín a zásad je základom zdravia organizmu. Mladý jačmeň obsahuje bázické minerály ako je sodík, draslík, vápnik a horčík, ktoré vďaka svojmu zásaditému charakteru pomáhajú kyslému prostrediu v tele neutralizovať a tým prispievajú k optimálnym funkciám organizmu. Nasledujúci graf porovnáva významné zásadotvorné potraviny.

    ANTIOXIDAČNÁ AKTIVITA

    V ľudskom tele sa nachádzajú veľmi reaktívne molekuly nazývané voľné radikály. Voľné radikály sú molekuly, ktoré obsahujú jeden alebo viacero nespárovaných elektrónov a následkom toho sú chemicky extrémne reaktívne. Voľné radikály sú tiež významnou súčasťou imunitných systémov. Keď biela krvinka pohltí baktériu, začne tvoriť obrovské množstvo kyslíkových radikálov, ktoré baktériu doslova „spália“. Ak však organizmus stratí nad tvorbou a likvidáciou voľných radikálov kontrolu, môže byť jeho zdravotný stav vážne ohrozený „bombardovaním“ buniek a veľkých molekúl voľnými radikálmi. Tento stav môže byť príčinou veľmi závažných ochorení, ako sú: vznik nádorov a zápalov, kožné choroby, poruchy imunity, Parkinsonova a Alzheimerova choroba, choroby srdca a ciev … Zatiaľ čo imunitný systém nás chráni skôr pred akútnym nebezpečenstvom pre naše zdravie, antioxidačný systém nás chráni pred vznikom a rozvojom chronických ochorení. V mladom jačmeni sa nachádza obrovské množstvo rôznorodých antioxidantov, ktoré nám ponúkajú širokú ochranu pred voľnými radikálmi. Z mladého jačmeňa boli izolované látky, ktoré preukázali veľmi účinné antioxidačné vlastnosti. Z nich najväčší význam má antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenom UV žiarením je asi 500x krát vyššia než aktivita vitamínu E.

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


  • Zelený jačmeň tablety 150 tbl

    Zelený jačmeň tablety 150 tbl – zelené potraviny

    14 

    Zelený jačmeň tablety 150 tabliet

    Koncentrovaná sušená šťava
    Krajina pôvodu: Utah, USA – organicky pestované

    Vitamínový výživový doplnok

    Zelený jačmeň

    (mladý jačmeň) je výživový doplnok zo sušenej šťavy z výhonkov z mladého jačmeňa. Je to výnimočný koncentrát bohatý na široké spektrum výživných látok s pozitívnym účinkom na ľudský organizmus. Jedna lyžička prášku Zelený jačmeň (mladý jačmeň) zodpovedá približne 50-60 gramom čerstvej vytlačenej šťave. Komerčné prípravky, ktoré obsahujú sušené listy sú menej koncentrované a obsahujú balastné látky, ktoré môžu znižovať vstrebatelnosť niektorých látok. Každodenné užívanie sušenej šťavy zo zeleného jačmeňa dodá nášmu organizmu potrebné vitamíny, minerálne látky, antioxidanty, aminokyseliny, enzýmy.

    Zložky prípravku: sušená šťava z výhonkov mladého jačmeňa 250mg, objemové činidlo: mikrokryštalická celulóza, emulgátor: stearan horečnatý rastlinného pôvodu.

    Odporúčané použitie
    2 až 6 tabliet denne nalačno zapiť primeraným množstvom tekutiny.

    Zelený jačmeň/Mladý jačmeň – koncentrovaná sušená šťava

    Aj keď v súčasnosti konzumujeme obrovské množstvá potravín, predsa nám chýba celá rada živín. Dôvod je jednoduchý – syntetické preparáty sú v porovnaní s prírodnými potravinami iba minimálne účinné. A práve vysokú účinnosť jednotlivých zložiek môžeme nájsť vo výživovom doplnku – zelenom nápoji MLADÝ JAČMEŇ. Je to extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa určený k príprave sviežeho zeleného nápoja. Výhonky z mladého jačmeňa sú skutočným koncentrátom výživných látok, ktorých význam pre ľudský organizmus je nezastupiteľný.

    V súčasnosti množstvo lekárov a odborníkov na zdravú výživu začína propagovať trend zelených potravín („green foods“). Hlavnou zásadou tohto trendu je konzumácia rastlinnej stravy v surovom stave. Dôležitou súčasťou „green foods“ je aj pitie tzv. zelených nápojov, ktoré majú na naše zdravie jedinečné účinky. Keďže s organicky pestovaným ovocím či zeleninou sa prakticky nestretávame, význam „zelenej stravy“ pre náš organizmus je mimoriadny. Zelené potraviny majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby. Zelené potraviny nám dáva sama príroda. Predstavujú "zelenú cestu" za zdravím.

    Mladý jačmeň obsahuje:

    10x viac vápnika ako mlieko

    25x viac draslíka ako banány

    16x viac vitamínu B1 ako paradajky

    45x viac vitamínu B2 ako hlávkový šalát

    6x viac magnézia a 20x viac vitamínu E ako biela múka

    5x viac železa a 8 krát viac kyseliny listovej ako špenát

    obsahuje zinok – iné potraviny ho neobsahujú

    Užívanie mladého jačmeňa je vhodné pri týchto problémoch:

    zlepšenie krvného obrazu – mladý jačmeň obsahuje množstvo látok nevyhnutných k tvorbe červených krviniek (železo, draslík, kyselina listová …), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej

    kožné problémy (akné, ekzémy, psoriáza) – pôsobenie mladého jačmeňa na omladenie pokožky prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány je klinicky preukázané

    tlmí zrážanie krvných doštičiek – tromby (krvné zrazeniny) sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení

    spomalenie bunkového starnutia – SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou

    znižovanie hmotnosti – účinné látky mladého jačmeňa posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky

    problémy s trávením – chlorofyl sa používa pri pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev , draslík a vláknina podporujú pohyb tráviace sústavy a vyprázdňovanie

    pálenie záhy – mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahou, čím obnovuje acido-alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu

    protirakovinové účinky – enzým SOD a chlorofyl vykazujú účinné protirakovinové pôsobenie

    páchnuci dych a hemoroidy

    prevencia proti ukladaniu cholesterolu

    problémy so srdcom, krvným obehom a cievami

    odstraňuje bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie

    kĺbové ochorenia

    cukrovka – vďaka svojej zásaditej povahe upravuje mladý jačmen priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi

    vonkajšie a vnútorné zápaly – využíva sa vysoký obsah chlorofylu

    Hlavné zložky mladého jačmeňa a ich vplyv na ľudský organizmus:

    CHLOROFYL

    Najväčším prínosom mladého jačmeňa je vysoký obsah chlorofylu. Molekula zeleného farbiva chlorofylu je veľmi podobná molekule hemoglobínu – krvného farbiva. Vďaka tomu chlorofyl zlepšuje prenos kyslíka, jeho vysoký obsah pôsobí dezinfekčne, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, bráni zápalom, urýchľuje hojenie rán. Podstatou funkcie chlorofylu je premena slnečného žiarenia na chemickú energiu, čím slnečné lúče prinášajú energiu všetkým bunkám ľudského organizmu. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte. Okrem chlorofylu sa v zelených rastlinách nachádzajú aj ďalšie rastlinné farbivá, ktoré majú celý rad pozitívnych účinkov na naše zdravie.

    AMINOKYSELINY

    Mladý jačmeň obsahuje 18 aminokyselín z 20, vrátane 8 esenciálnych, ktoré si organizmus nevie vyrobiť sám. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu.

    ENZÝMY

    V mladom jačmeni sa nachádza celý rad aktívnych enzýmov, ktoré sú základným katalyzátorom takmer všetkých chemických procesov v našom tele. Rozdiel medzi enzýmami a ostatnými katalyzátormi je v tom ,že svojou špecifickou štruktúrou chemickú reakciu nielen urýchľujú, ale ju aj regulujú. Enzýmy v mladom jačmeni sú zachované vďaka rýchlemu mikrovlnému sušeniu a špeciálnemu drveniu vzduchom pri teplote -5°C. Enzýmy strácajú účinnosť pôsobením teploty nad 40°C. Tepelne spracované jedlo neobsahuje takmer žiadne živé enzýmy a navyše ich odčerpáva z nášho tela. Spracovanie mladého jačmeňa je tak šetrné, že nápoj obsahuje viac ako 20 enzýmov. Mladý jačmeň obsahuje veľké množstvo SOD (enzým superoxiddismutáza). Predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou. Enzým superoxid dismutáza (SOD)ochraňuje bunky a spomaľuje ich starnutie tým, že ničí kyslíkové radikály vznikajúce v priebehu metabolizmu. Tento enzým je dôležitou súčasťou endogenného antioxidačného systému. Z ďalších známych enzýmov môžeme spomenúť cytochrom oxidázu, enzym ktorý urýchľuje oxidáciu a redukciu, či transhydrogenázu, veľmi dôležitú pre svalovinu srdca.

    ZÁSADOTVORNOSŤ

    Významný je zásadotvorný efekt mladého jačmeňa na ľudský organizmus. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu, a to v dôsledku stresu, konzumácie tepelne upravenej stravy, alkoholu, kávy a pod. Harmonický pomer kyselín a zásad je základom zdravia organizmu. Mladý jačmeň obsahuje bázické minerály ako je sodík, draslík, vápnik a horčík, ktoré vďaka svojmu zásaditému charakteru pomáhajú kyslému prostrediu v tele neutralizovať a tým prispievajú k optimálnym funkciám organizmu. Nasledujúci graf porovnáva významné zásadotvorné potraviny.

    ANTIOXIDAČNÁ AKTIVITA

    V ľudskom tele sa nachádzajú veľmi reaktívne molekuly nazývané voľné radikály. Voľné radikály sú molekuly, ktoré obsahujú jeden alebo viacero nespárovaných elektrónov a následkom toho sú chemicky extrémne reaktívne. Voľné radikály sú tiež významnou súčasťou imunitných systémov. Keď biela krvinka pohltí baktériu, začne tvoriť obrovské množstvo kyslíkových radikálov, ktoré baktériu doslova „spália“. Ak však organizmus stratí nad tvorbou a likvidáciou voľných radikálov kontrolu, môže byť jeho zdravotný stav vážne ohrozený „bombardovaním“ buniek a veľkých molekúl voľnými radikálmi. Tento stav môže byť príčinou veľmi závažných ochorení, ako sú: vznik nádorov a zápalov, kožné choroby, poruchy imunity, Parkinsonova a Alzheimerova choroba, choroby srdca a ciev … Zatiaľ čo imunitný systém nás chráni skôr pred akútnym nebezpečenstvom pre naše zdravie, antioxidačný systém nás chráni pred vznikom a rozvojom chronických ochorení. V mladom jačmeni sa nachádza obrovské množstvo rôznorodých antioxidantov, ktoré nám ponúkajú širokú ochranu pred voľnými radikálmi. Z mladého jačmeňa boli izolované látky, ktoré preukázali veľmi účinné antioxidačné vlastnosti. Z nich najväčší význam má antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenom UV žiarením je asi 500x krát vyššia než aktivita vitamínu E.

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


  • Zelený jačmeň s chlorellou - šumivé tablety

    Zelený jačmeň s chlorellou – šumivé tablety, 10 tabliet – zelené potraviny

    Zelený jačmeň s chlorellou

    – šumivé tablety s náhradným sladidlom 10 tabliet s limetovou príchuťou

    1000mg Koncentrovaná sušená šťava zeleného jačmeňa + 100mg Chlorella vulgaris

    Vitamínový výživový doplnok na podporu detoxikácie organizmu

    Zelený jačmeň

    (mladý jačmeň) je výživový doplnok zo sušenej šťavy z výhonkov z mladého jačmeňa. Je to výnimočný koncentrát bohatý na široké spektrum výživných látok s pozitívnym účinkom na ľudský organizmus. Jedna lyžička prášku Zelený jačmeň (mladý jačmeň) zodpovedá približne 50-60 gramom čerstvej vytlačenej šťave. Komerčné prípravky, ktoré obsahujú sušené listy sú menej koncentrované a obsahujú balastné látky, ktoré môžu znižovať vstrebatelnosť niektorých látok. Každodenné užívanie sušenej šťavy zo zeleného jačmeňa dodá nášmu organizmu potrebné vitamíny, minerálne látky, antioxidanty, aminokyseliny, enzýmy.

    Chlorella

    obsahuje najväčšie množstvo chlorofylu zo známych rastlín na Zemi, ďalej obsahuje komplex živín s názvom CGF (Chlorella rastový faktor), viac ako 50% bielkovín (neesenciálne a esenciálne aminokyseliny), sacharidy, vitamíny, minerálne látky, nenasýtené mastné kyseliny, vlákniny a nukleové kyseliny (RNA / DNA). Naše tablety obsahujú kmeň Chlorella vulgaris, ktorá je pestovaná najmodernejšou technológiou tzv. heterotrofným spôsobom, to znamená pestovanie chlorelly v uzavretých čistých nádržiach. O kvalite Chlorelly pestovanej takýmto spôsobom svedčí aj fakt, že hlavným importérom týchto tabliet je Japonsko.

    Zložky prípravku: sušená šťava zo zeleného jačmeňa, kyselina citrónová, náhradné sladidlo sorbitol, hydrogénuhličitan sodný, chlorella, polyetylénglykol, limetková aróma.

    Odporúčané použitie

    3 x denne 1 tabletu rozpustiť v pohári vody a vypiť.

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


  • Zelený jačmeň (Mladý jačmeň) 100g

    Zelený jačmeň (Mladý jačmeň) 100g – zelené potraviny

    21 

    Zelený jačmeň / Mladý jačmeň

    – koncentrovaná sušená šťava 100g

    Aj keď v súčasnosti konzumujeme obrovské množstvá potravín, predsa nám chýba celá rada živín. Dôvod je jednoduchý – syntetické preparáty sú v porovnaní s prírodnými potravinami iba minimálne účinné. A práve vysokú účinnosť jednotlivých zložiek môžeme nájsť vo výživovom doplnku – zelenom nápoji MLADÝ JAČMEŇ. Je to extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa určený k príprave sviežeho zeleného nápoja. Výhonky z mladého jačmeňa sú skutočným koncentrátom výživných látok, ktorých význam pre ľudský organizmus je nezastupiteľný.

    V súčasnosti množstvo lekárov a odborníkov na zdravú výživu začína propagovať trend zelených potravín („green foods“). Hlavnou zásadou tohto trendu je konzumácia rastlinnej stravy v surovom stave. Dôležitou súčasťou „green foods“ je aj pitie tzv. zelených nápojov, ktoré majú na naše zdravie jedinečné účinky. Keďže s organicky pestovaným ovocím či zeleninou sa prakticky nestretávame, význam „zelenej stravy“ pre náš organizmus je mimoriadny. Zelené potraviny majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby. Zelené potraviny nám dáva sama príroda. Predstavujú "zelenú cestu" za zdravím.

    Mladý jačmeň obsahuje:

    10x viac vápnika ako mlieko

    25x viac draslíka ako banány

    16x viac vitamínu B1 ako paradajky

    45x viac vitamínu B2 ako hlávkový šalát

    6x viac magnézia a 20x viac vitamínu E ako biela múka

    5x viac železa a 8 krát viac kyseliny listovej ako špenát

    obsahuje zinok – iné potraviny ho neobsahujú

    Užívanie mladého jačmeňa je vhodné pri týchto problémoch:

    zlepšenie krvného obrazu – mladý jačmeň obsahuje množstvo látok nevyhnutných k tvorbe červených krviniek (železo, draslík, kyselina listová …), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej

    kožné problémy (akné, ekzémy, psoriáza) – pôsobenie mladého jačmeňa na omladenie pokožky prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány je klinicky preukázané

    tlmí zrážanie krvných doštičiek – tromby (krvné zrazeniny) sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení

    spomalenie bunkového starnutia – SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou

    znižovanie hmotnosti – účinné látky mladého jačmeňa posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky

    problémy s trávením – chlorofyl sa používa pri pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev , draslík a vláknina podporujú pohyb tráviace sústavy a vyprázdňovanie

    pálenie záhy – mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahou, čím obnovuje acido-alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu

    protirakovinové účinky – enzým SOD a chlorofyl vykazujú účinné protirakovinové pôsobenie

    páchnuci dych a hemoroidy

    prevencia proti ukladaniu cholesterolu

    problémy so srdcom, krvným obehom a cievami

    odstraňuje bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie

    kĺbové ochorenia

    cukrovka – vďaka svojej zásaditej povahe upravuje mladý jačmen priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi

    vonkajšie a vnútorné zápaly – využíva sa vysoký obsah chlorofylu

    Hlavné zložky mladého jačmeňa a ich vplyv na ľudský organizmus:

    CHLOROFYL

    Najväčším prínosom mladého jačmeňa je vysoký obsah chlorofylu. Molekula zeleného farbiva chlorofylu je veľmi podobná molekule hemoglobínu – krvného farbiva. Vďaka tomu chlorofyl zlepšuje prenos kyslíka, jeho vysoký obsah pôsobí dezinfekčne, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, bráni zápalom, urýchľuje hojenie rán. Podstatou funkcie chlorofylu je premena slnečného žiarenia na chemickú energiu, čím slnečné lúče prinášajú energiu všetkým bunkám ľudského organizmu. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte. Okrem chlorofylu sa v zelených rastlinách nachádzajú aj ďalšie rastlinné farbivá, ktoré majú celý rad pozitívnych účinkov na naše zdravie.

    AMINOKYSELINY

    Mladý jačmeň obsahuje 18 aminokyselín z 20, vrátane 8 esenciálnych, ktoré si organizmus nevie vyrobiť sám. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu.

    ENZÝMY

    V mladom jačmeni sa nachádza celý rad aktívnych enzýmov, ktoré sú základným katalyzátorom takmer všetkých chemických procesov v našom tele. Rozdiel medzi enzýmami a ostatnými katalyzátormi je v tom ,že svojou špecifickou štruktúrou chemickú reakciu nielen urýchľujú, ale ju aj regulujú. Enzýmy v mladom jačmeni sú zachované vďaka rýchlemu mikrovlnému sušeniu a špeciálnemu drveniu vzduchom pri teplote -5°C. Enzýmy strácajú účinnosť pôsobením teploty nad 40°C. Tepelne spracované jedlo neobsahuje takmer žiadne živé enzýmy a navyše ich odčerpáva z nášho tela. Spracovanie mladého jačmeňa je tak šetrné, že nápoj obsahuje viac ako 20 enzýmov. Mladý jačmeň obsahuje veľké množstvo SOD (enzým superoxiddismutáza). Predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou. Enzým superoxid dismutáza (SOD)ochraňuje bunky a spomaľuje ich starnutie tým, že ničí kyslíkové radikály vznikajúce v priebehu metabolizmu. Tento enzým je dôležitou súčasťou endogenného antioxidačného systému. Z ďalších známych enzýmov môžeme spomenúť cytochrom oxidázu, enzym ktorý urýchľuje oxidáciu a redukciu, či transhydrogenázu, veľmi dôležitú pre svalovinu srdca.

    ZÁSADOTVORNOSŤ

    Významný je zásadotvorný efekt mladého jačmeňa na ľudský organizmus. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu, a to v dôsledku stresu, konzumácie tepelne upravenej stravy, alkoholu, kávy a pod. Harmonický pomer kyselín a zásad je základom zdravia organizmu. Mladý jačmeň obsahuje bázické minerály ako je sodík, draslík, vápnik a horčík, ktoré vďaka svojmu zásaditému charakteru pomáhajú kyslému prostrediu v tele neutralizovať a tým prispievajú k optimálnym funkciám organizmu. Nasledujúci graf porovnáva významné zásadotvorné potraviny.

    ANTIOXIDAČNÁ AKTIVITA

    V ľudskom tele sa nachádzajú veľmi reaktívne molekuly nazývané voľné radikály. Voľné radikály sú molekuly, ktoré obsahujú jeden alebo viacero nespárovaných elektrónov a následkom toho sú chemicky extrémne reaktívne. Voľné radikály sú tiež významnou súčasťou imunitných systémov. Keď biela krvinka pohltí baktériu, začne tvoriť obrovské množstvo kyslíkových radikálov, ktoré baktériu doslova „spália“. Ak však organizmus stratí nad tvorbou a likvidáciou voľných radikálov kontrolu, môže byť jeho zdravotný stav vážne ohrozený „bombardovaním“ buniek a veľkých molekúl voľnými radikálmi. Tento stav môže byť príčinou veľmi závažných ochorení, ako sú: vznik nádorov a zápalov, kožné choroby, poruchy imunity, Parkinsonova a Alzheimerova choroba, choroby srdca a ciev … Zatiaľ čo imunitný systém nás chráni skôr pred akútnym nebezpečenstvom pre naše zdravie, antioxidačný systém nás chráni pred vznikom a rozvojom chronických ochorení. V mladom jačmeni sa nachádza obrovské množstvo rôznorodých antioxidantov, ktoré nám ponúkajú širokú ochranu pred voľnými radikálmi. Z mladého jačmeňa boli izolované látky, ktoré preukázali veľmi účinné antioxidačné vlastnosti. Z nich najväčší význam má antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenom UV žiarením je asi 500x krát vyššia než aktivita vitamínu E.

    Dávkovanie:

    1 vrecúško (3g) ráno nalačno 10-15 minút pred jedlom. Rekonvalescenti, športovci, starší a chorí ľudia môžu dávku zvýšiť na dvakrát denne. Deťom je odporúčaná polovičná dávka.

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


  • Vitamín D3 + K2

    Vitamín D3 + K2, 60 tbl. – zelené potraviny

    14 

    Vitamín K2 D3

    Vitamín D3 a K2 je výživový doplnok na doplnenie vitamínov, obsahuje v tukoch rozpustný vitamín D3 a vitamín K2 alebo menachinón. Jedna tableta obsahuje 1000IU (25 mcg) vitamínu D3 – zodpovedá to 500 % referenčnej výživovej hodnoty a 60 mcg vitamínu K2.

    Účinky vitamínu D:

    prispieva k správnemu vstrebávaniu/využitiu vápnika a fosforu
    prispieva k normálnej hladine vápnika v krvi
    prispieva k normálnej funkcii imunitného systému
    prispieva k normálnej činnosti svalov
    zúčastňuje sa na regulácii vstrebávania vápnika a fosforu
    v črevách a obličkách sa vďaka nemu zvyšuje absorpciu minerálov
    posilňuje imunitný systém
    prispieva k udržaniu zdravých kostí a plnohodnotnému stavu zubov

    Účinky vitamínu K:

    prispieva k správnej zrážanlivosti krvi,
    prispieva k udržaniu zdravých kostí

    Vitamín D3 – je tiež známy ako „slnečný vitamín“, vitamín D je hormón, je rozpustný v tukoch, ktoré vaše telo môže produkovať voľne a samostatne čiže prirodzene. Eistuje celý rad vitamínu D, ale najdôležitejšie sú vitamín D2 a vitamín D3. Vitamín D3 – je známy aj ako cholekalciferol, je vyrobený pre našu pleť. Naše telo potrebuje vitamín D3 na rozličné funkcie – často ide o vstrebávanie vápnika a pevnosť kostí – prispieva to k celkovej rovnováhe.

    Niektoré štúdie hovoria o tom, že vitamín D dokáže zmierniť príznaky sezónnej afektívnej poruchy. Za normálnych okolností sa vitamín D tvorí v koži pôsobením slnečného žiarenia z provitamínu. Existujú však faktory, ktoré limitujú využitie UVB na tvorbu tohto slnečného vitamínu v koži, t.j. ročné obdobie, lokalita, časť dňa, smog a vek. V zime sa dostáva do tela zväčša iba potravou živočíšneho pôvodu:

    olej z rybej pečene,
    sleď
    sardinka
    losos
    mäso
    vaječný žĺtok
    mlieko
    mliečne výrobky
    hríby
    kvasnice
    kakao
    ďatle
    rastlinné tuky a oleje
    obilniny

    V zelenine sa nachádza vo veľmi málom množstve, a je dôležité pripomenäúť, že varením sa tento vitamín neznehodnocuje.

    Vápnik je najviac sa vyskytujúci esenciálny minerálny prvok. Vápnik sa nachádza vo veľkom množstve v potravinách. Nachádza sa predovšetkým v kostiach a zuboch.

    Účinky vápnika v organizme je rôzne a preto je potrebné ho dopĺňať – pre dobré rozloženie a vstrebávanie je potrebné užívať výživový doplnok vitamínu D3 a K2, aby sme dosiahli požadované optimum.

    Vápnik je potrebný pre rast a správny vývin kostí u detí, prispieva k normálnej zrážanlivosti krvi, energetickému metabolizmu, k normálnej funkcii činnosti svalov, k normálnej funkcii nervovej sústavy a nervových prenosov, k správnemu procesu tráviacich enzýmov, podieľa sa na procese delenia a špecializácie buniek a je potrebný pre udržanie dostatočného stavu zdravých kostí a zubov, predchádza tak osteoporóze.

    Dávkovanie:

    Dávkovanie konzultujte so svojím lekárom či lekárnikom. Ak užívate iné lieky informujte sa o funkcii oboch liekov. Výživový doplnok nie je určený na diagnostiku a liečbu. Nie je náhradou za pestrú stravu a je dôležité dodržiavať dávkovanie uvedené v príbalovom letáku.

    Obsah balenia: 60 tabliet