Domů Produkty se štítkem “mladý jačmeň” Stránka 2

mladý jačmeň

Zobrazení 7–12 z 25 výsledků

  • Vitamín D3 + K2

    Vitamín D3 + K2 – zelené potraviny

    Vitamín K2 D3

    Vitamín D3 a K2 je výživový doplnok na doplnenie vitamínov, obsahuje v tukoch rozpustný vitamín D3 a vitamín K2 alebo menachinón. Jedna tableta obsahuje 1000IU (25 mcg) vitamínu D3 – zodpovedá to 500 % referenčnej výživovej hodnoty a 60 mcg vitamínu K2.

    Účinky vitamínu D:

    prispieva k správnemu vstrebávaniu/využitiu vápnika a fosforu
    prispieva k normálnej hladine vápnika v krvi
    prispieva k normálnej funkcii imunitného systému
    prispieva k normálnej činnosti svalov
    zúčastňuje sa na regulácii vstrebávania vápnika a fosforu
    v črevách a obličkách sa vďaka nemu zvyšuje absorpciu minerálov
    posilňuje imunitný systém
    prispieva k udržaniu zdravých kostí a plnohodnotnému stavu zubov

    Účinky vitamínu K:

    prispieva k správnej zrážanlivosti krvi,
    prispieva k udržaniu zdravých kostí

    Vitamín D3 – je tiež známy ako „slnečný vitamín“, vitamín D je hormón, je rozpustný v tukoch, ktoré vaše telo môže produkovať voľne a samostatne čiže prirodzene. Eistuje celý rad vitamínu D, ale najdôležitejšie sú vitamín D2 a vitamín D3. Vitamín D3 – je známy aj ako cholekalciferol, je vyrobený pre našu pleť. Naše telo potrebuje vitamín D3 na rozličné funkcie – často ide o vstrebávanie vápnika a pevnosť kostí – prispieva to k celkovej rovnováhe.

    Niektoré štúdie hovoria o tom, že vitamín D dokáže zmierniť príznaky sezónnej afektívnej poruchy. Za normálnych okolností sa vitamín D tvorí v koži pôsobením slnečného žiarenia z provitamínu. Existujú však faktory, ktoré limitujú využitie UVB na tvorbu tohto slnečného vitamínu v koži, t.j. ročné obdobie, lokalita, časť dňa, smog a vek. V zime sa dostáva do tela zväčša iba potravou živočíšneho pôvodu:

    olej z rybej pečene,
    sleď
    sardinka
    losos
    mäso
    vaječný žĺtok
    mlieko
    mliečne výrobky
    hríby
    kvasnice
    kakao
    ďatle
    rastlinné tuky a oleje
    obilniny

    V zelenine sa nachádza vo veľmi málom množstve, a je dôležité pripomenäúť, že varením sa tento vitamín neznehodnocuje.

    Vápnik je najviac sa vyskytujúci esenciálny minerálny prvok. Vápnik sa nachádza vo veľkom množstve v potravinách. Nachádza sa predovšetkým v kostiach a zuboch.

    Účinky vápnika v organizme je rôzne a preto je potrebné ho dopĺňať – pre dobré rozloženie a vstrebávanie je potrebné užívať výživový doplnok vitamínu D3 a K2, aby sme dosiahli požadované optimum.

    Vápnik je potrebný pre rast a správny vývin kostí u detí, prispieva k normálnej zrážanlivosti krvi, energetickému metabolizmu, k normálnej funkcii činnosti svalov, k normálnej funkcii nervovej sústavy a nervových prenosov, k správnemu procesu tráviacich enzýmov, podieľa sa na procese delenia a špecializácie buniek a je potrebný pre udržanie dostatočného stavu zdravých kostí a zubov, predchádza tak osteoporóze.

    Dávkovanie:

    Dávkovanie konzultujte so svojím lekárom či lekárnikom. Ak užívate iné lieky informujte sa o funkcii oboch liekov. Výživový doplnok nie je určený na diagnostiku a liečbu. Nie je náhradou za pestrú stravu a je dôležité dodržiavať dávkovanie uvedené v príbalovom letáku.

    Obsah balenia: 30 tabliet


  • Vitamin C so šípkami 1000mg s predĺženým účinkom 30 tabliet

    Vitamin C so šípkami 1000mg s predĺženým účinkom 30 tabliet – zelené potraviny

    Vitamín C so šípkami 1000mg s predĺženým účinkom 30 tabliet

    Vitamín C, alebo kyselina askorbová je asi najznámejší vo vode rozpustný vitamín. Pre človeka je esenciálny, musí ho prijímať potravou, keďže si ho ľudský organizmus nie je schopný sám vyrobiť.

    Je významnou antioxidačnou látkou, ktorá chráni také nepostrádateľné molekuly v tele, ako sú proteíny, lipidy, sacharidy a nukleové kyseliny (DNA a RNA) pred poškodením voľnými radikálmi, ktoré sa môžu vytvárať počas normálneho metabolizmu, rovnako ako v dôsledku vystaveniu sa k účinkom rôznych toxínov a škodlivín. Kyselina askorbová sa zúčastňuje mnohých oxidoredukčných metabolických pochodov v našom tele a uplatňuje sa tak pri syntéze kolagénu, štrukturálneho komponentu ciev, šliach, väzív a kostí, tiež karnitínu, ktorý sa zúčastňuje premeny mastných kyselín na energiu, a pri tvorbe ďalších dôležitých látok. Vitamín C okrem toho prispieva k vstrebávaniu železa, pomáha podporovať imunitný systém viacerými mechanizmami a tiež je potrebný pre normálne mentálne funkcie.

    Pri nedostatku vitamínu C sú najviac postihnuté:

    kapiláry, zubné lôžka a ďasná,

    rany sa zle hoja,

    môže sa vyskytovať nedostatočná odolnosť proti infekciám atď.,

    pri extrémnej hypovitaminóze vzniká choroba skorbut, ktorá sa už ale v dnešnej dobe nevyskytuje, alebo len veľmi ojedinele.

    Najvýznamnejšie zdroje tohto vitamínu sú ovocie a zelenina, najmä citrusové plody, jahody, čierne ríbezle, paprika, brokolica, petržlenová vňať, ružičkový kel, zemiaky ale aj šípky alebo plody rakytníku.

    Denná odporúčaná dávka vitamínu C pre dospelých je 80mg. Ide o vo vode rozpustný vitamín, preto sa z ľudského organizmu rýchlo vylučuje. Vhodným riešením môžu byť prípravky s postupným uvoľňovaním, kedy je účinná látka v organizme dlhšie prítomná a jej účinok sa uplatňuje priebežne.

    Šípky, plody ruže šípovej sú veľmi bohatým zdrojom vitamínu C, ďalej obsahujú napr. karotenoidy, flavonoidy, vitamíny B1, B2, K, organické kyseliny, pektíny atď. Šípkový čaj sa tradične používa na celkové posilnenie organizmu pri chrípke a prechladnutí.

    Náš produkt Vitamín C 1000mg so šípkami s postupným uvoľňovaním spája v sebe výhody tejto liekovej formy, ako aj spolupôsobenie kyseliny askorbovej a plodov ruže šípovej.

    Odporúčané použitie

    1 krát denne 1 tabletu zapiť primeraným množstvom tekutiny.

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


  • Vitamin C so šípkami 1000mg s predĺženým účinkom 100 tabliet

    Vitamin C so šípkami 1000mg s predĺženým účinkom 100 tabliet – zelené potraviny

    Vitamín C so šípkami 1000mg s predĺženým účinkom, 100 tabliet

    Vitamín C, alebo kyselina askorbová je asi najznámejší vo vode rozpustný vitamín. Pre človeka je esenciálny, musí ho prijímať potravou, keďže si ho ľudský organizmus nie je schopný sám vyrobiť.

    Je významnou antioxidačnou látkou, ktorá chráni také nepostrádateľné molekuly v tele, ako sú proteíny, lipidy, sacharidy a nukleové kyseliny (DNA a RNA) pred poškodením voľnými radikálmi, ktoré sa môžu vytvárať počas normálneho metabolizmu, rovnako ako v dôsledku vystaveniu sa k účinkom rôznych toxínov a škodlivín. Kyselina askorbová sa zúčastňuje mnohých oxidoredukčných metabolických pochodov v našom tele a uplatňuje sa tak pri syntéze kolagénu, štrukturálneho komponentu ciev, šliach, väzív a kostí, tiež karnitínu, ktorý sa zúčastňuje premeny mastných kyselín na energiu, a pri tvorbe ďalších dôležitých látok. Vitamín C okrem toho prispieva k vstrebávaniu železa, pomáha podporovať imunitný systém viacerými mechanizmami a tiež je potrebný pre normálne mentálne funkcie.

    Pri nedostatku vitamínu C sú najviac postihnuté:

    kapiláry, zubné lôžka a ďasná,
    rany sa zle hoja,
    môže sa vyskytovať nedostatočná odolnosť proti infekciám atď.,
    pri extrémnej hypovitaminóze vzniká choroba skorbut, ktorá sa už ale v dnešnej dobe nevyskytuje, alebo len veľmi ojedinele.

    Najvýznamnejšie zdroje tohto vitamínu sú ovocie a zelenina, najmä citrusové plody, jahody, čierne ríbezle, paprika, brokolica, petržlenová vňať, ružičkový kel, zemiaky ale aj šípky alebo plody rakytníku.

    Denná odporúčaná dávka vitamínu C pre dospelých je 80mg. Ide o vo vode rozpustný vitamín, preto sa z ľudského organizmu rýchlo vylučuje. Vhodným riešením môžu byť prípravky s postupným uvoľňovaním, kedy je účinná látka v organizme dlhšie prítomná a jej účinok sa uplatňuje priebežne.

    Šípky, plody ruže šípovej sú veľmi bohatým zdrojom vitamínu C, ďalej obsahujú napr. karotenoidy, flavonoidy, vitamíny B1, B2, K, organické kyseliny, pektíny atď. Šípkový čaj sa tradične používa na celkové posilnenie organizmu pri chrípke a prechladnutí.

    Náš produkt Vitamín C 1000mg so šípkami s postupným uvoľňovaním spája v sebe výhody tejto liekovej formy, ako aj spolupôsobenie kyseliny askorbovej a plodov ruže šípovej.

    Odporúčané použitie

    1 krát denne 1 tabletu zapiť primeraným množstvom tekutiny.

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


  • Mladý jačmeň (Zelený jačmeň) 200g

    Mladý jačmeň (Zelený jačmeň) 200g – zelené potraviny

    41 

    Zelený jačmeň/ Mladý jačmeň – koncentrovaná sušená šťava

    Aj keď v súčasnosti konzumujeme obrovské množstvá potravín, predsa nám chýba celá rada živín. Dôvod je jednoduchý – syntetické preparáty sú v porovnaní s prírodnými potravinami iba minimálne účinné. A práve vysokú účinnosť jednotlivých zložiek môžeme nájsť vo výživovom doplnku – zelenom nápoji MLADÝ JAČMEŇ. Je to extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa určený k príprave sviežeho zeleného nápoja. Výhonky z mladého jačmeňa sú skutočným koncentrátom výživných látok, ktorých význam pre ľudský organizmus je nezastupiteľný.

    V súčasnosti množstvo lekárov a odborníkov na zdravú výživu začína propagovať trend zelených potravín („green foods“). Hlavnou zásadou tohto trendu je konzumácia rastlinnej stravy v surovom stave. Dôležitou súčasťou „green foods“ je aj pitie tzv. zelených nápojov, ktoré majú na naše zdravie jedinečné účinky. Keďže s organicky pestovaným ovocím či zeleninou sa prakticky nestretávame, význam „zelenej stravy“ pre náš organizmus je mimoriadny. Zelené potraviny majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby. Zelené potraviny nám dáva sama príroda. Predstavujú "zelenú cestu" za zdravím.

    Mladý jačmeň obsahuje:

    10x viac vápnika ako mlieko

    25x viac draslíka ako banány

    16x viac vitamínu B1 ako paradajky

    45x viac vitamínu B2 ako hlávkový šalát

    6x viac magnézia a 20x viac vitamínu E ako biela múka

    5x viac železa a 8 krát viac kyseliny listovej ako špenát

    obsahuje zinok – iné potraviny ho neobsahujú

    Užívanie mladého jačmeňa je vhodné pri týchto problémoch:

    zlepšenie krvného obrazu – mladý jačmeň obsahuje množstvo látok nevyhnutných k tvorbe červených krviniek (železo, draslík, kyselina listová …), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej

    kožné problémy (akné, ekzémy, psoriáza) – pôsobenie mladého jačmeňa na omladenie pokožky prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány je klinicky preukázané

    tlmí zrážanie krvných doštičiek – tromby (krvné zrazeniny) sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení

    spomalenie bunkového starnutia – SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou

    znižovanie hmotnosti – účinné látky mladého jačmeňa posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky

    problémy s trávením – chlorofyl sa používa pri pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev , draslík a vláknina podporujú pohyb tráviace sústavy a vyprázdňovanie

    pálenie záhy – mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahou, čím obnovuje acido-alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu

    protirakovinové účinky – enzým SOD a chlorofyl vykazujú účinné protirakovinové pôsobenie

    páchnuci dych a hemoroidy

    prevencia proti ukladaniu cholesterolu

    problémy so srdcom, krvným obehom a cievami

    odstraňuje bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie

    kĺbové ochorenia

    cukrovka – vďaka svojej zásaditej povahe upravuje mladý jačmen priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi

    vonkajšie a vnútorné zápaly – využíva sa vysoký obsah chlorofylu

    Hlavné zložky mladého jačmeňa a ich vplyv na ľudský organizmus:

    CHLOROFYL

    Najväčším prínosom mladého jačmeňa je vysoký obsah chlorofylu. Molekula zeleného farbiva chlorofylu je veľmi podobná molekule hemoglobínu – krvného farbiva. Vďaka tomu chlorofyl zlepšuje prenos kyslíka, jeho vysoký obsah pôsobí dezinfekčne, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, bráni zápalom, urýchľuje hojenie rán. Podstatou funkcie chlorofylu je premena slnečného žiarenia na chemickú energiu, čím slnečné lúče prinášajú energiu všetkým bunkám ľudského organizmu. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte. Okrem chlorofylu sa v zelených rastlinách nachádzajú aj ďalšie rastlinné farbivá, ktoré majú celý rad pozitívnych účinkov na naše zdravie.

    AMINOKYSELINY

    Mladý jačmeň obsahuje 18 aminokyselín z 20, vrátane 8 esenciálnych, ktoré si organizmus nevie vyrobiť sám. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu.

    ENZÝMY

    V mladom jačmeni sa nachádza celý rad aktívnych enzýmov, ktoré sú základným katalyzátorom takmer všetkých chemických procesov v našom tele. Rozdiel medzi enzýmami a ostatnými katalyzátormi je v tom ,že svojou špecifickou štruktúrou chemickú reakciu nielen urýchľujú, ale ju aj regulujú. Enzýmy v mladom jačmeni sú zachované vďaka rýchlemu mikrovlnému sušeniu a špeciálnemu drveniu vzduchom pri teplote -5°C. Enzýmy strácajú účinnosť pôsobením teploty nad 40°C. Tepelne spracované jedlo neobsahuje takmer žiadne živé enzýmy a navyše ich odčerpáva z nášho tela. Spracovanie mladého jačmeňa je tak šetrné, že nápoj obsahuje viac ako 20 enzýmov. Mladý jačmeň obsahuje veľké množstvo SOD (enzým superoxiddismutáza). Predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou. Enzým superoxid dismutáza (SOD)ochraňuje bunky a spomaľuje ich starnutie tým, že ničí kyslíkové radikály vznikajúce v priebehu metabolizmu. Tento enzým je dôležitou súčasťou endogenného antioxidačného systému. Z ďalších známych enzýmov môžeme spomenúť cytochrom oxidázu, enzym ktorý urýchľuje oxidáciu a redukciu, či transhydrogenázu, veľmi dôležitú pre svalovinu srdca.

    ZÁSADOTVORNOSŤ

    Významný je zásadotvorný efekt mladého jačmeňa na ľudský organizmus. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu, a to v dôsledku stresu, konzumácie tepelne upravenej stravy, alkoholu, kávy a pod. Harmonický pomer kyselín a zásad je základom zdravia organizmu. Mladý jačmeň obsahuje bázické minerály ako je sodík, draslík, vápnik a horčík, ktoré vďaka svojmu zásaditému charakteru pomáhajú kyslému prostrediu v tele neutralizovať a tým prispievajú k optimálnym funkciám organizmu. Nasledujúci graf porovnáva významné zásadotvorné potraviny.

    ANTIOXIDAČNÁ AKTIVITA

    V ľudskom tele sa nachádzajú veľmi reaktívne molekuly nazývané voľné radikály. Voľné radikály sú molekuly, ktoré obsahujú jeden alebo viacero nespárovaných elektrónov a následkom toho sú chemicky extrémne reaktívne. Voľné radikály sú tiež významnou súčasťou imunitných systémov. Keď biela krvinka pohltí baktériu, začne tvoriť obrovské množstvo kyslíkových radikálov, ktoré baktériu doslova „spália“. Ak však organizmus stratí nad tvorbou a likvidáciou voľných radikálov kontrolu, môže byť jeho zdravotný stav vážne ohrozený „bombardovaním“ buniek a veľkých molekúl voľnými radikálmi. Tento stav môže byť príčinou veľmi závažných ochorení, ako sú: vznik nádorov a zápalov, kožné choroby, poruchy imunity, Parkinsonova a Alzheimerova choroba, choroby srdca a ciev … Zatiaľ čo imunitný systém nás chráni skôr pred akútnym nebezpečenstvom pre naše zdravie, antioxidačný systém nás chráni pred vznikom a rozvojom chronických ochorení. V mladom jačmeni sa nachádza obrovské množstvo rôznorodých antioxidantov, ktoré nám ponúkajú širokú ochranu pred voľnými radikálmi. Z mladého jačmeňa boli izolované látky, ktoré preukázali veľmi účinné antioxidačné vlastnosti. Z nich najväčší význam má antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenom UV žiarením je asi 500x krát vyššia než aktivita vitamínu E.

    Dávkovanie:

    1 čaj.lyžička (3g) ráno nalačno 10-15 minút pred jedlom. Rekonvalescenti, športovci, starší a chorí ľudia môžu dávku zvýšiť na dvakrát denne. Deťom je odporúčaná polovičná dávka.

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


  • MACA koreň - extrakt

    MACA koreň – extrakt, 100g – zelené potraviny

    16 

    Maca koreň Extrakt 100g

    – posvätné afrodiziakum Inkov

    Maca (Lepidium meyenii alebo peruvianum) je rastlina, ktorá rastie v Andách, v Peru. Maca bola považovaná za posvätnú rastlinu, ktorú Inkovia používali hlavne ako afrodiziakum a na zvýšenie sily.

    Nutričná hodnota sušeného koreňa Maca je vysoká. Obsahuje približne 60-75% uhľohydrátov, 10-14% bielkovín, 3.5% vláknin a 2.2% tukov. Tiež obsahuje vápnik, draslík, železo a iné minerálne látky, vitamíny (B1, B2, B12, C, E), mastné kyseliny (nasýtená: palmitová a nenasýtené: oleová a linolenová), steroly (napr. sitosterol), taníny, saponíny a alkaloidy.

    Indikácie, zdravotné problémy

    Maca je vynikajúcim zdrojom prírodných živín. Synergický účinok aminokyselín, vitamínov a minerálnych látok v ich prirodzenom stave môže zvyšovať ich vstrebanie a následne aj využitie v našom organizme. V alternatívnej medicíne sa Maca používa hlavne v rekonvalescencii, na zvyšovanie plodnosti, na posilnenie imunity, v menopauze, pri klimakterických ťažkostiach, na harmonizovanie, vyrovnávanie hormonálneho systému. Maca sa používa aj ako tzv. adaptogén, čo znamená, že pomáha organizmu bojovať proti stresu, podobne ako v Ázii ženšen, práve preto nazývajú túto rastlinu tiež „Peruánsky ženšen“ alebo „Andský ženšen“. V roku 1961 Dr. Gloria Chacon de Popovici dokázala aj klinicky schopnosť Maca zvyšovať plodnosť u zvierat. Mnoho ďalších štúdií na zvieratách tiež dokazuje jej pozitívny účinok na fertilitu. V roku 2000 až 2001 na

    peruánskej univerzite Cayetano Heredia, pod vedením Dr. Gustavo Gonzalesa bola vykonaná štúdia na preverenie tvrdení o účinkoch Maca.

    Došli k nasledujúcim záverom:

    Pozitívne pôsobí na duševné rozpoloženie.

    Znižuje pocity úzkosti a strachu.

    Znižuje stres.

    Zlepšuje odolnosť voči stresu.

    Zvyšuje hladinu nadobličkových androgénov (steroidných hormónov).

    Zvyšuje sexuálnu túžbu.

    Zvyšuje počet a pohyblivosť spermií.

    Odporúčané použitie

    Jeden krát denne rozpustiť jednu kávovú lyžičku v 2 dl vody alebo ovocnej šťavy a vypiť.

    Na čo si treba dať pozor

    Na trhu existuje viacero prípravkov Maca. Vo väčšine prípravkov nájdeme sušený a zomletý koreň. Naša Maca – Zelený život, je vodno-etanolový extrakt 10:1. To znamená, že sa v ňom nachádza celý profil účinných látok vďaka vhodnému vyluhovadlu, ktorým je špecifická zmes vody a liehu. Extrakčný pomer 10:1 znamená, že z 10kg sušeného koreňa Maca sa získava 1kg suchého extraktu. Jedná sa teda o vysoký koncentrát výživných látok, ktorý je približne 10krát koncentrovanejší ako komerčne dostupné prípravky, ktoré obsahujú sušený, rozdrvený koreň!

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


  • Kolostrum 400mg 60 kapsúl

    Kolostrum 400mg 60 kapsúl – zelené potraviny

    13 

    Kolostrum 400mg 60 kapsúl

    Výživový doplnok na posilnenie obranyschopnosti organizmu

    Kolostrum alebo mledzivo

    = takzvané „prvé“ mlieko, ktoré sa tvorí v mliečnej žľaze tesne pred pôrodom a pár dní po pôrode u všetkých cicavcov.

    Ako výživový doplnok sa využíva kravské kolostrum. Je to hustá, žltkastá a lepkavá tekutina. Výživový profil a zloženie kolostra sa podstatne líši od kravského mlieka. Okrem bielkovín, sacharidov, tukov, minerálnych látok a vitamínov obsahuje aj oligosacharidy, rastové faktory, antimikrobiálne pôsobiace látky a „imunoregulačné“ zložky, ktoré v takýchto množstvách a v zložení sú typické pre mledzivo. Pravdaže viacero faktorov ovplyvňuje zloženie kolostra a množstvo jednotlivých látok, zdravotný stav kráv, chov a kŕmenie, čas „zberu“ mledziva po pôrode a tiež spôsob a technológia spracovania. Kolostrum hrá dôležitú úlohu vo výžive, raste a vývine a tiež prispieva k imunologickej obrane teľaťa v jeho prvých dňoch života.

    Prípravok Kolostrum obsahuje 400mg kolostra spracovanej do sušenej formy veľmi šetrným spôsobom, aby sa zachoval čo najvyšší obsah obsahových látok. Kolostrum môže mať pozitívne účinky na imunitu, tráviaci trakt a prirodzenú črevnú mikroflóru.

    Odporúčané použitie:

    2-3 krát denne 1 kapsulu zapiť primeraným množstvom tekutiny.

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.