Domů Detoxikácia Zelená káva s kardamonom – Detoxikácia

Zelená káva s kardamonom – Detoxikácia

Zelená káva s kardamonom

Zelená káva s kardamonom je lahodný a zdraviu prospešný nápoj. V diskusiách, či káva, a teda kofeín, telu prospieva alebo škodí sa nevedia zhodnúť ani odborníci. S našou ZELENOU KÁVOU nič nepokazíte. Zelená káva s kardamonom podporuje znižovanie váhy, priaznivo pôsobí na činnosť pečene, srdca a hladinu cukru v krvi, neobsahuje kofeín a predsa slúži ako výborná náhrada kávy. Je vhodná aj na dlhodobú konzumáciu.

Káva Arabika je známa po celom svete svojou vynikajúcou kvalitou, jemnou vôňou a výnimočnou chuťou. Pražením sa však strácajú mnohé aktívne látky v káve obsiahnuté, najmä kyselina chlorogénová. Tým, že naša Zelená káva obsahuje len nepražené zrnká, zachovali sme vlastnosti jej aktívnych zložiek.

Pre výsledný efekt je naša Zelená káva s kardamonom citlivo namiešaná z troch bylín – zelenej kávy, čakanky obyčajnej a berhavie rozkladitej.

Berhavia:

pomáha udržiavať rovnováhu nervovej sústavy

pomáha udržiavať čisté pľúca

pomáha udržiavať pravidelné vyprázdňovanie

stratu hmotnosti tisícom ľudí na celej planéte. Chudnutie so zelenou kávou nie je len jednoduché, ale je to aj pôžitok.

Chcete sa zbaviť pár nadbytočných kilogramov, nenásilnou a ku všetkému veľmi zdraviu prospešnou cestou? Potom je zelená káva s jej účinkami tou pravou voľbou. Poznáte krajší a príjemnejší pocit ako ráno vstať s postele, sadnúť sa ku šálke chutnej zelenej kávy a deň začínať s pocitom, že strácate svoje nadbytočné kilogramy? Pre tých, čo chuť kávy veľmi „nemusia“ sú tu tablety so zelenej kávy.

Čo to vlastne je zelená káva

Príprava zelenej kávy je úplne prírodný a jednoduchý proces. Po zbere sa zelené kávovníkové bobule nechajú vysušiť na slnku niekoľko týždňov. Následne vonkajší obal bobule praská a uvoľňujú sa kávovníkové zrná. Tento produkt je zelená káva.

A tu nastáva práve ten obrovský rozdiel oproti klasickej praženej káve. Štandardne sa bobule zelenej kávy odoberú do pražiarne, kde sa niekoľko minút pražia pri veľmi vysokých teplotách (cca . 482°C), aby dosiahli tú pravú kávovú chuť a arómu. Avšak to so sebou prináša negatívny dopad na kvalitu kávového zrna, ktoré sa takouto úpravou znehodnotí. Dochádza k zničeniu aktívnych komponentov, hlavne chlorogénnych kyselín.

V nasledujúcej tabuľke môžete vidieť množstvá chlorogénových kyselín pri rôzne spracovaných kávových zrnách:

Druh kávy

Arabica

Robusta

Zrno prírodnej zelenej kávy

5,5% – 8%

7% – 10%

Bezkofeinová káva

5,5% – 8%

7% – 10%

Pražená káva

1,2% – 2,3%

3,9% – 4,6 %

Ako nám z tabuľky vyplýva, praženie má na zrno zelenej kávy veľmi negatívny vplyv a dochádza k zničeniu až 70% pozitívnych chlorogénových látok.

Práve chlorogénové látky ako silné antioxidanty sú pre náš organizmus veľmi dôležité.

Zelená káva a jej pozitívne pôsobenie

Napomáha k zníženiu (redukcia) hmotnosti

Pomáha znižovať krvný tlak

Pôsobí na zníženie hladiny glukózy v krvi

Pomáha brániť usadzovaniu tuku

Napomáha v boji proti celulitíde

Povzbudenie organizmu, prísun energie a vitality

Za jej podpory rýchlejšie prebieha detoxikácia organizmu

Obsahuje prírodné antioxidanty (boj s voľnými radikálmi)

Zoštíhľujúci vplyv

Skrášľujúci vplyv

Zelená káva bez kofeínu pomáha znižovať riziko vzniku diabetu typu 2

Okrem priaznivého vplyvu a podpory chudnutia zelená káva prináša aj iné pozitíva a tým je aj samotná detoxikácia organizmu. V prípade, že náš organizmus už nestíha vylučovať vznikajúce toxíny prirodzeným spôsobom (dýchanie, potenie, vylučovanie..) tieto sa uskladňujú v našich tukových bunkách. Pri samotnom spaľovaní týchto buniek, dochádza spätne k uvoľňovaniu toxínov a následnému vylučovaniu von z tela. Preto človek pri redukcii hmotnosti môže mať miestami pocit únavy alebo slabosti. Pri strate tukovej hmoty dochádza k silnej detoxikácii organizmu.

Príprava zelenej kávy na konzumáciu

Zelenú kávu si na trhu môžete zakúpiť v rôznych variantoch. Štandardne sa jedná a zelenú kávu priamo pripravenú na konzumáciu (zelená káva tablety) alebo na rýchly spôsob prípravy (zaliatie teplou vodou)

Príprava zelenej kávy mletej:

Do šálky si podľa našej chuti a preferencii nasypeme 2 – 3 čajové lyžičky zelenej kávy, zalejeme teplou (nie vrelou) vodou max. 80 °C, aby sa zdraviu prospešné látky neznehodnotili.

Spôsob prípravy zrnkovej zelenej kávy:

Zelené bôby kávy jednoducho zalejeme teplou vodou (nie viac ako 80 °C). Necháme cca 10 minút vylúhovať a zlejeme. Odporúča sa piť aj dve šálky hneď ráno. Naopak pred spaním sa káva neodporúča piť, nakoľko má mierne nabudzujúce účinky.

Dávkovanie (užívanie) zelenej kávy v tabletách:

Odporúča sa užívať 1 – 2 tablety denne približne pol hodinu pred obedom. Je možné užiť tabletu zelenej kávy aj po raňajkách, avšak na večer sa neodporúča kvôli jemne nabudzujúcim účinkom.

Kontraindikácie: tehotné a kojace ženy

Zloženie: 10 g výrobku obsahuje 9,1 g čakanky lekárskej (Cichorium intybus), 500 mg extraktu zo zelenej kávy (Cofee arabica), 200 mg extraktu z berhavie rozkladitej (Boerhaavia diffusa), prírodná kardamonová príchuť.

Obsah balenia: 50 g

Krajina pôvodu: India

Skladovať v suchu pri teplote do 25 ˚C, mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti do 12 rokov.

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.Viac info

Jít do obchodu

Popis

Výrobca: Good Nature
Viac info