Domů ESHOP Stránka 3

ESHOP

Zobrazení 13–18 z 238 výsledků

  • Zelená káva 6000mg

    Zelená káva 6000mg, 60 kapsúl – Detoxikácia

    13 

    Zelená káva 6000mg, 60 kapsúl

    – si za právom vyslúžila prívlastok zázračný produkt na chudnutie. Za posledných pár mesiacov účinné látky zelenej kávy zabezpečili stratu hmotnosti tisícom ľudí na celej planéte. Chudnutie so zelenou kávou nie je len jednoduché, ale je to aj pôžitok.

    Chcete sa zbaviť pár nadbytočných kilogramov, nenásilnou a ku všetkému veľmi zdraviu prospešnou cestou? Potom je zelená káva s jej účinkami tou pravou voľbou. Poznáte krajší a príjemnejší pocit ako ráno vstať s postele, sadnúť sa ku šálke chutnej zelenej kávy a deň začínať s pocitom, že strácate svoje nadbytočné kilogramy? Pre tých, čo chuť kávy veľmi „nemusia“ sú tu tablety so zelenej kávy.

    Čo to vlastne je zelená káva

    Príprava zelenej kávy je úplne prírodný a jednoduchý proces. Po zbere sa zelené kávovníkové bobule nechajú vysušiť na slnku niekoľko týždňov. Následne vonkajší obal bobule praská a uvoľňujú sa kávovníkové zrná. Tento produkt je zelená káva.

    A tu nastáva práve ten obrovský rozdiel oproti klasickej praženej káve. Štandardne sa bobule zelenej kávy odoberú do pražiarne, kde sa niekoľko minút pražia pri veľmi vysokých teplotách (cca . 482°C), aby dosiahli tú pravú kávovú chuť a arómu. Avšak to so sebou prináša negatívny dopad na kvalitu kávového zrna, ktoré sa takouto úpravou znehodnotí. Dochádza k zničeniu aktívnych komponentov, hlavne chlorogénnych kyselín.

    V nasledujúcej tabuľke môžete vidieť množstvá chlorogénových kyselín pri rôzne spracovaných kávových zrnách:

    Druh kávy
    Arabica
    Robusta

    Zrno prírodnej zelenej kávy
    5,5% – 8%
    7% – 10%

    Bezkofeinová káva
    5,5% – 8%
    7% – 10%

    Pražená káva
    1,2% – 2,3%
    3,9% – 4,6 %

    Ako nám z tabuľky vyplýva, praženie má na zrno zelenej kávy veľmi negatívny vplyv a dochádza k zničeniu až 70% pozitívnych chlorogénových látok.

    Práve chlorogénové látky ako silné antioxidanty sú pre náš organizmus veľmi dôležité.

    Zelená káva a jej priaznivé pôsobenie

    výrazne napomáha k zníženiu (redukcia) hmotnosti
    podporuje zníženie krvného tlaku
    pomáha optimalizovať (a znižovať) glukózy v krvi
    pomáha brániť usadzovaniu tuku
    Napomáha v boji proti celulitíde
    Povzbudenie organizmu, prísun energie a vitality
    Detoxikácia organizmu
    Obsahuje prírodné antioxidanty (boj s voľnými radikálmi)
    Zoštíhľujúce pôsobenie
    Skrášľujúci vplyv
    Zelená káva bez kofeínu znižuje riziko vzniku diabetu typu 2

    Okrem efektu chudnutia zelená káva prináša aj iné pozitíva a tým je aj samotná detoxikácia organizmu. V prípade, že náš organizmus už nestíha vylučovať vznikajúce toxíny prirodzeným spôsobom (dýchanie, potenie, vylučovanie..) tieto sa uskladňujú v našich tukových bunkách. Pri samotnom spaľovaní týchto buniek, dochádza spätne k uvoľňovaniu toxínov a následnému vylučovaniu von z tela. Preto človek pri redukcii hmotnosti môže mať miestami pocit únavy alebo slabosti. Pri strate tukovej hmoty dochádza k silnej detoxikácii organizmu.

    Príprava zelenej kávy na konzumáciu

    Zelenú kávu si na trhu môžete zakúpiť v rôznych variantoch. Štandardne sa jedná a zelenú kávu priamo pripravenú na konzumáciu (zelená káva tablety alebo kapsule) alebo na rýchly spôsob prípravy (zaliatie teplou vodou)

    Príprava zelenej kávy mletej:

    Do šálky si podľa našej chuti a preferencii nasypeme 2 – 3 čajové lyžičky zelenej kávy, zalejeme teplou (nie vrelou) vodou max. 80 °C, aby sa zdraviu prospešné látky neznehodnotili.

    Spôsob prípravy zrnkovej zelenej kávy:

    Zelené bôby kávy jednoducho zalejeme teplou vodou (nie viac ako 80 °C). Necháme cca 10 minút vylúhovať a zlejeme. Odporúča sa piť aj dve šálky hneď ráno. Naopak pred spaním sa káva neodporúča piť, nakoľko má mierne nabudzujúce účinky.

    Dávkovanie (užívanie) zelenej kávy v tabletách (kapsuliach):

    Odporúča sa užívať 1 – 2 kapsule denne približne pol hodinu pred obedom. Je možné užiť tabletu zelenej kávy aj po raňajkách, avšak na večer sa neodporúča kvôli jemne nabudzujúcim účinkom.

    Kontraindikácie: tehotné a kojace ženy

    Obsah balenia: 60 kapsúl (6000mg účinnej látky v jednej tablete).

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.Viac info


  • Zelená káva 6000mg

    Zelená káva 6000mg, 250 kapsúl – Detoxikácia

    38 

    Zelená káva 6000mg, 250 kapsúl

    – si za právom vyslúžila prívlastok zázračný produkt na chudnutie. Za posledných pár mesiacov účinné látky zelenej kávy zabezpečili stratu hmotnosti tisícom ľudí na celej planéte. Chudnutie so zelenou kávou nie je len jednoduché, ale je to aj pôžitok.

    Chcete sa zbaviť pár nadbytočných kilogramov, nenásilnou a ku všetkému veľmi zdraviu prospešnou cestou? Potom je zelená káva s jej účinkami tou pravou voľbou. Poznáte krajší a príjemnejší pocit ako ráno vstať s postele, sadnúť sa ku šálke chutnej zelenej kávy a deň začínať s pocitom, že strácate svoje nadbytočné kilogramy? Pre tých, čo chuť kávy veľmi „nemusia“ sú tu tablety so zelenej kávy.

    Čo to vlastne je zelená káva

    Príprava zelenej kávy je úplne prírodný a jednoduchý proces. Po zbere sa zelené kávovníkové bobule nechajú vysušiť na slnku niekoľko týždňov. Následne vonkajší obal bobule praská a uvoľňujú sa kávovníkové zrná. Tento produkt je zelená káva.

    A tu nastáva práve ten obrovský rozdiel oproti klasickej praženej káve. Štandardne sa bobule zelenej kávy odoberú do pražiarne, kde sa niekoľko minút pražia pri veľmi vysokých teplotách (cca . 482°C), aby dosiahli tú pravú kávovú chuť a arómu. Avšak to so sebou prináša negatívny dopad na kvalitu kávového zrna, ktoré sa takouto úpravou znehodnotí. Dochádza k zničeniu aktívnych komponentov, hlavne chlorogénnych kyselín.

    V nasledujúcej tabuľke môžete vidieť množstvá chlorogénových kyselín pri rôzne spracovaných kávových zrnách:

    Druh kávy
    Arabica
    Robusta

    Zrno prírodnej zelenej kávy
    5,5% – 8%
    7% – 10%

    Bezkofeinová káva
    5,5% – 8%
    7% – 10%

    Pražená káva
    1,2% – 2,3%
    3,9% – 4,6 %

    Ako nám z tabuľky vyplýva, praženie má na zrno zelenej kávy veľmi negatívny vplyv a dochádza k zničeniu až 70% pozitívnych chlorogénových látok.

    Práve chlorogénové látky ako silné antioxidanty sú pre náš organizmus veľmi dôležité.

    Zelená káva a jej priaznivé pôsobenie

    výrazne napomáha k zníženiu (redukcia) hmotnosti
    podporuje zníženie krvného tlaku
    pomáha optimalizovať (a znižovať) glukózy v krvi
    pomáha brániť usadzovaniu tuku
    Napomáha v boji proti celulitíde
    Povzbudenie organizmu, prísun energie a vitality
    Detoxikácia organizmu
    Obsahuje prírodné antioxidanty (boj s voľnými radikálmi)
    Zoštíhľujúce pôsobenie
    Skrášľujúci vplyv
    Zelená káva bez kofeínu znižuje riziko vzniku diabetu typu 2

    Okrem efektu chudnutia zelená káva prináša aj iné pozitíva a tým je aj samotná detoxikácia organizmu. V prípade, že náš organizmus už nestíha vylučovať vznikajúce toxíny prirodzeným spôsobom (dýchanie, potenie, vylučovanie..) tieto sa uskladňujú v našich tukových bunkách. Pri samotnom spaľovaní týchto buniek, dochádza spätne k uvoľňovaniu toxínov a následnému vylučovaniu von z tela. Preto človek pri redukcii hmotnosti môže mať miestami pocit únavy alebo slabosti. Pri strate tukovej hmoty dochádza k silnej detoxikácii organizmu.

    Príprava zelenej kávy na konzumáciu

    Zelenú kávu si na trhu môžete zakúpiť v rôznych variantoch. Štandardne sa jedná a zelenú kávu priamo pripravenú na konzumáciu (zelená káva tablety alebo kapsule) alebo na rýchly spôsob prípravy (zaliatie teplou vodou)

    Príprava zelenej kávy mletej:

    Do šálky si podľa našej chuti a preferencii nasypeme 2 – 3 čajové lyžičky zelenej kávy, zalejeme teplou (nie vrelou) vodou max. 80 °C, aby sa zdraviu prospešné látky neznehodnotili.

    Spôsob prípravy zrnkovej zelenej kávy:

    Zelené bôby kávy jednoducho zalejeme teplou vodou (nie viac ako 80 °C). Necháme cca 10 minút vylúhovať a zlejeme. Odporúča sa piť aj dve šálky hneď ráno. Naopak pred spaním sa káva neodporúča piť, nakoľko má mierne nabudzujúce účinky.

    Dávkovanie (užívanie) zelenej kávy v tabletách (kapsuliach):

    Odporúča sa užívať 1 – 2 kapsule denne približne pol hodinu pred obedom. Je možné užiť tabletu zelenej kávy aj po raňajkách, avšak na večer sa neodporúča kvôli jemne nabudzujúcim účinkom.

    Kontraindikácie: tehotné a kojace ženy

    Obsah balenia: 250 kapsúl (6000mg účinnej látky v jednej tablete).

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.Viac info


  • Zelená káva 6000mg

    Zelená káva 6000mg, 120 kapsúl – Detoxikácia

    19 

    Zelená káva 6000mg, 60 kapsúl

    – si za právom vyslúžila prívlastok zázračný produkt na chudnutie. Za posledných pár mesiacov účinné látky zelenej kávy zabezpečili stratu hmotnosti tisícom ľudí na celej planéte. Chudnutie so zelenou kávou nie je len jednoduché, ale je to aj pôžitok.

    Chcete sa zbaviť pár nadbytočných kilogramov, nenásilnou a ku všetkému veľmi zdraviu prospešnou cestou? Potom je zelená káva s jej účinkami tou pravou voľbou. Poznáte krajší a príjemnejší pocit ako ráno vstať s postele, sadnúť sa ku šálke chutnej zelenej kávy a deň začínať s pocitom, že strácate svoje nadbytočné kilogramy? Pre tých, čo chuť kávy veľmi „nemusia“ sú tu tablety so zelenej kávy.

    Čo to vlastne je zelená káva

    Príprava zelenej kávy je úplne prírodný a jednoduchý proces. Po zbere sa zelené kávovníkové bobule nechajú vysušiť na slnku niekoľko týždňov. Následne vonkajší obal bobule praská a uvoľňujú sa kávovníkové zrná. Tento produkt je zelená káva.

    A tu nastáva práve ten obrovský rozdiel oproti klasickej praženej káve. Štandardne sa bobule zelenej kávy odoberú do pražiarne, kde sa niekoľko minút pražia pri veľmi vysokých teplotách (cca . 482°C), aby dosiahli tú pravú kávovú chuť a arómu. Avšak to so sebou prináša negatívny dopad na kvalitu kávového zrna, ktoré sa takouto úpravou znehodnotí. Dochádza k zničeniu aktívnych komponentov, hlavne chlorogénnych kyselín.

    V nasledujúcej tabuľke môžete vidieť množstvá chlorogénových kyselín pri rôzne spracovaných kávových zrnách:

    Druh kávy
    Arabica
    Robusta

    Zrno prírodnej zelenej kávy
    5,5% – 8%
    7% – 10%

    Bezkofeinová káva
    5,5% – 8%
    7% – 10%

    Pražená káva
    1,2% – 2,3%
    3,9% – 4,6 %

    Ako nám z tabuľky vyplýva, praženie má na zrno zelenej kávy veľmi negatívny vplyv a dochádza k zničeniu až 70% pozitívnych chlorogénových látok.

    Práve chlorogénové látky ako silné antioxidanty sú pre náš organizmus veľmi dôležité.

    Zelená káva a jej priaznivé pôsobenie

    výrazne napomáha k zníženiu (redukcia) hmotnosti
    podporuje zníženie krvného tlaku
    pomáha optimalizovať (a znižovať) glukózy v krvi
    pomáha brániť usadzovaniu tuku
    Napomáha v boji proti celulitíde
    Povzbudenie organizmu, prísun energie a vitality
    Detoxikácia organizmu
    Obsahuje prírodné antioxidanty (boj s voľnými radikálmi)
    Zoštíhľujúce pôsobenie
    Skrášľujúci vplyv
    Zelená káva bez kofeínu znižuje riziko vzniku diabetu typu 2

    Okrem efektu chudnutia zelená káva prináša aj iné pozitíva a tým je aj samotná detoxikácia organizmu. V prípade, že náš organizmus už nestíha vylučovať vznikajúce toxíny prirodzeným spôsobom (dýchanie, potenie, vylučovanie..) tieto sa uskladňujú v našich tukových bunkách. Pri samotnom spaľovaní týchto buniek, dochádza spätne k uvoľňovaniu toxínov a následnému vylučovaniu von z tela. Preto človek pri redukcii hmotnosti môže mať miestami pocit únavy alebo slabosti. Pri strate tukovej hmoty dochádza k silnej detoxikácii organizmu.

    Príprava zelenej kávy na konzumáciu

    Zelenú kávu si na trhu môžete zakúpiť v rôznych variantoch. Štandardne sa jedná a zelenú kávu priamo pripravenú na konzumáciu (zelená káva tablety alebo kapsule) alebo na rýchly spôsob prípravy (zaliatie teplou vodou)

    Príprava zelenej kávy mletej:

    Do šálky si podľa našej chuti a preferencii nasypeme 2 – 3 čajové lyžičky zelenej kávy, zalejeme teplou (nie vrelou) vodou max. 80 °C, aby sa zdraviu prospešné látky neznehodnotili.

    Spôsob prípravy zrnkovej zelenej kávy:

    Zelené bôby kávy jednoducho zalejeme teplou vodou (nie viac ako 80 °C). Necháme cca 10 minút vylúhovať a zlejeme. Odporúča sa piť aj dve šálky hneď ráno. Naopak pred spaním sa káva neodporúča piť, nakoľko má mierne nabudzujúce účinky.

    Dávkovanie (užívanie) zelenej kávy v tabletách (kapsuliach):

    Odporúča sa užívať 1 – 2 kapsule denne približne pol hodinu pred obedom. Je možné užiť tabletu zelenej kávy aj po raňajkách, avšak na večer sa neodporúča kvôli jemne nabudzujúcim účinkom.

    Kontraindikácie: tehotné a kojace ženy

    Obsah balenia: 120 kapsúl (6000mg účinnej látky v jednej tablete).

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.Viac info


  • Zelená káva 1000mg

    Zelená káva 1000mg, 60 kapsúl – Detoxikácia

    Zelená káva 1000mg, 60 kapsúl

    – si za právom vyslúžila prívlastok zázračný produkt na chudnutie. Za posledných pár mesiacov účinné látky zelenej kávy zabezpečili stratu hmotnosti tisícom ľudí na celej planéte. Chudnutie so zelenou kávou nie je len jednoduché, ale je to aj pôžitok.

    Chcete sa zbaviť pár nadbytočných kilogramov, nenásilnou a ku všetkému veľmi zdraviu prospešnou cestou? Potom je zelená káva s jej účinkami tou pravou voľbou. Poznáte krajší a príjemnejší pocit ako ráno vstať s postele, sadnúť sa ku šálke chutnej zelenej kávy a deň začínať s pocitom, že strácate svoje nadbytočné kilogramy? Pre tých, čo chuť kávy veľmi „nemusia“ sú tu tablety so zelenej kávy.

    Čo to vlastne je zelená káva

    Príprava zelenej kávy je úplne prírodný a jednoduchý proces. Po zbere sa zelené kávovníkové bobule nechajú vysušiť na slnku niekoľko týždňov. Následne vonkajší obal bobule praská a uvoľňujú sa kávovníkové zrná. Tento produkt je zelená káva.

    A tu nastáva práve ten obrovský rozdiel oproti klasickej praženej káve. Štandardne sa bobule zelenej kávy odoberú do pražiarne, kde sa niekoľko minút pražia pri veľmi vysokých teplotách (cca . 482°C), aby dosiahli tú pravú kávovú chuť a arómu. Avšak to so sebou prináša negatívny dopad na kvalitu kávového zrna, ktoré sa takouto úpravou znehodnotí. Dochádza k zničeniu aktívnych komponentov, hlavne chlorogénnych kyselín.

    V nasledujúcej tabuľke môžete vidieť množstvá chlorogénových kyselín pri rôzne spracovaných kávových zrnách:

    Druh kávy

    Arabica

    Robusta

    Zrno prírodnej zelenej kávy

    5,5% – 8%

    7% – 10%

    Bezkofeinová káva

    5,5% – 8%

    7% – 10%

    Pražená káva

    1,2% – 2,3%

    3,9% – 4,6 %

    Ako nám z tabuľky vyplýva, praženie má na zrno zelenej kávy veľmi negatívny vplyv a dochádza k zničeniu až 70% pozitívnych chlorogénových látok.

    Práve chlorogénové látky ako silné antioxidanty sú pre náš organizmus veľmi dôležité.

    Zelená káva a jej priaznivé pôsobenie

    výrazne napomáha k zníženiu (redukcia) hmotnosti

    podporuje zníženie krvného tlaku

    pomáha optimalizovať (a znižovať) glukózy v krvi

    pomáha brániť usadzovaniu tuku

    Napomáha v boji proti celulitíde

    Povzbudenie organizmu, prísun energie a vitality

    Detoxikácia organizmu

    Obsahuje prírodné antioxidanty (boj s voľnými radikálmi)

    Zoštíhľujúce pôsobenie

    Skrášľujúci vplyv

    Zelená káva bez kofeínu znižuje riziko vzniku diabetu typu 2

    Okrem efektu chudnutia zelená káva prináša aj iné pozitíva a tým je aj samotná detoxikácia organizmu. V prípade, že náš organizmus už nestíha vylučovať vznikajúce toxíny prirodzeným spôsobom (dýchanie, potenie, vylučovanie..) tieto sa uskladňujú v našich tukových bunkách. Pri samotnom spaľovaní týchto buniek, dochádza spätne k uvoľňovaniu toxínov a následnému vylučovaniu von z tela. Preto človek pri redukcii hmotnosti môže mať miestami pocit únavy alebo slabosti. Pri strate tukovej hmoty dochádza k silnej detoxikácii organizmu.

    Príprava zelenej kávy na konzumáciu

    Zelenú kávu si na trhu môžete zakúpiť v rôznych variantoch. Štandardne sa jedná a zelenú kávu priamo pripravenú na konzumáciu (zelená káva tablety alebo kapsule) alebo na rýchly spôsob prípravy (zaliatie teplou vodou)

    Príprava zelenej kávy mletej:

    Do šálky si podľa našej chuti a preferencii nasypeme 2 – 3 čajové lyžičky zelenej kávy, zalejeme teplou (nie vrelou) vodou max. 80 °C, aby sa zdraviu prospešné látky neznehodnotili.

    Spôsob prípravy zrnkovej zelenej kávy:

    Zelené bôby kávy jednoducho zalejeme teplou vodou (nie viac ako 80 °C). Necháme cca 10 minút vylúhovať a zlejeme. Odporúča sa piť aj dve šálky hneď ráno. Naopak pred spaním sa káva neodporúča piť, nakoľko má mierne nabudzujúce účinky.

    Dávkovanie (užívanie) zelenej kávy v tabletách (kapsuliach):

    Odporúča sa užívať 1 – 2 kapsule denne približne pol hodinu pred obedom. Je možné užiť tabletu zelenej kávy aj po raňajkách, avšak na večer sa neodporúča kvôli jemne nabudzujúcim účinkom.

    Kontraindikácie: tehotné a kojace ženy

    Obsah balenia: 60 kapsúl (1000mg účinnej látky v jednej tablete).

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.Viac info


  • Zelená káva

    Zelená káva – Detoxikácia

    ZELENÁ KÁVA

    Zelená káva podporuje redukciu hmotnosti, priaznivo pôsobí na činnosť pečene, srdca a hladinu cukru v krvi, je bez kofeínu a predsa slúži ako výborná náhrada kávy. V diskusiách či káva, a teda kofeín, telu prospieva alebo škodí sa nevedia zhodnúť ani odborníci. S našou ZELENOU KÁVOU nič nepokazíte. Je to chutný a zdraviu prospešný nápoj neobsahujúci kofeín, je výbornou náhradou kávy, výborne chutí a je vhodná aj na dlhodobú konzumáciu.

    Káva Arabika je známa po celom svete svojou vynikajúcou kvalitou, jemnou vôňou a výnimočnou chuťou. Pražením sa však strácajú mnohé aktívne látky v káve obsiahnuté, najmä kyselina chlorogénová. Tým, že naša Zelená káva obsahuje len nepražené zrnká, sme zachovali vlastnosti jej aktívnych zložiek.

    Pre výsledný efekt je naša Zelená káva citlivo namiešaná z troch bylín – zelenej kávy, čakanky obyčajnej a berhavie rozkladitej.

    Čakanka:

    podporuje redukciu hmotnosti

    podporuje trávenie

    priaznivo pôsobí na činnosť pečene

    podporuje zdravie kostí a kĺbov

    priaznivo pôsobí na činnosť srdca a hladinu cukru v krvi

    stratu hmotnosti tisícom ľudí na celej planéte. Chudnutie so zelenou kávou nie je len jednoduché, ale je to aj pôžitok.

    Chcete sa zbaviť pár nadbytočných kilogramov, nenásilnou a ku všetkému veľmi zdraviu prospešnou cestou? Potom je zelená káva s jej účinkami tou pravou voľbou. Poznáte krajší a príjemnejší pocit ako ráno vstať s postele, sadnúť sa ku šálke chutnej zelenej kávy a deň začínať s pocitom, že strácate svoje nadbytočné kilogramy? Pre tých, čo chuť kávy veľmi „nemusia“ sú tu tablety so zelenej kávy.

    Čo to vlastne je zelená káva

    Príprava zelenej kávy je úplne prírodný a jednoduchý proces. Po zbere sa zelené kávovníkové bobule nechajú vysušiť na slnku niekoľko týždňov. Následne vonkajší obal bobule praská a uvoľňujú sa kávovníkové zrná. Tento produkt je zelená káva.

    A tu nastáva práve ten obrovský rozdiel oproti klasickej praženej káve. Štandardne sa bobule zelenej kávy odoberú do pražiarne, kde sa niekoľko minút pražia pri veľmi vysokých teplotách (cca . 482°C), aby dosiahli tú pravú kávovú chuť a arómu. Avšak to so sebou prináša negatívny dopad na kvalitu kávového zrna, ktoré sa takouto úpravou znehodnotí. Dochádza k zničeniu aktívnych komponentov, hlavne chlorogénnych kyselín.

    V nasledujúcej tabuľke môžete vidieť množstvá chlorogénových kyselín pri rôzne spracovaných kávových zrnách:

    Druh kávy

    Arabica

    Robusta

    Zrno prírodnej zelenej kávy

    5,5% – 8%

    7% – 10%

    Bezkofeinová káva

    5,5% – 8%

    7% – 10%

    Pražená káva

    1,2% – 2,3%

    3,9% – 4,6 %

    Ako nám z tabuľky vyplýva, praženie má na zrno zelenej kávy veľmi negatívny vplyv a dochádza k zničeniu až 70% pozitívnych chlorogénových látok.

    Práve chlorogénové látky ako silné antioxidanty sú pre náš organizmus veľmi dôležité.

    Zelená káva a jej pozitívne pôsobenie

    Napomáha k zníženiu (redukcia) hmotnosti

    Pomáha znižovať krvný tlak

    Pôsobí na zníženie hladiny glukózy v krvi

    Pomáha brániť usadzovaniu tuku

    Napomáha v boji proti celulitíde

    Povzbudenie organizmu, prísun energie a vitality

    Za jej podpory rýchlejšie prebieha detoxikácia organizmu

    Obsahuje prírodné antioxidanty (boj s voľnými radikálmi)

    Zoštíhľujúci vplyv

    Skrášľujúci vplyv

    Zelená káva bez kofeínu pomáha znižovať riziko vzniku diabetu typu 2

    Okrem priaznivého vplyvu a podpory chudnutia zelená káva prináša aj iné pozitíva a tým je aj samotná detoxikácia organizmu. V prípade, že náš organizmus už nestíha vylučovať vznikajúce toxíny prirodzeným spôsobom (dýchanie, potenie, vylučovanie..) tieto sa uskladňujú v našich tukových bunkách. Pri samotnom spaľovaní týchto buniek, dochádza spätne k uvoľňovaniu toxínov a následnému vylučovaniu von z tela. Preto človek pri redukcii hmotnosti môže mať miestami pocit únavy alebo slabosti. Pri strate tukovej hmoty dochádza k silnej detoxikácii organizmu.

    Príprava zelenej kávy na konzumáciu

    Zelenú kávu si na trhu môžete zakúpiť v rôznych variantoch. Štandardne sa jedná a zelenú kávu priamo pripravenú na konzumáciu (zelená káva tablety) alebo na rýchly spôsob prípravy (zaliatie teplou vodou)

    Príprava zelenej kávy mletej:

    Do šálky si podľa našej chuti a preferencii nasypeme 2 – 3 čajové lyžičky zelenej kávy, zalejeme teplou (nie vrelou) vodou max. 80 °C, aby sa zdraviu prospešné látky neznehodnotili.

    Spôsob prípravy zrnkovej zelenej kávy:

    Zelené bôby kávy jednoducho zalejeme teplou vodou (nie viac ako 80 °C). Necháme cca 10 minút vylúhovať a zlejeme. Odporúča sa piť aj dve šálky hneď ráno. Naopak pred spaním sa káva neodporúča piť, nakoľko má mierne nabudzujúce účinky.

    Dávkovanie (užívanie) zelenej kávy v tabletách:

    Odporúča sa užívať 1 – 2 tablety denne približne pol hodinu pred obedom. Je možné užiť tabletu zelenej kávy aj po raňajkách, avšak na večer sa neodporúča kvôli jemne nabudzujúcim účinkom.

    Kontraindikácie: tehotné a kojace ženy

    Zloženie: 10 g výrobku obsahuje 9,1 g čakanky lekárskej (Cichorium intybus), 500 mg extraktu zo zelenej kávy (Cofee arabica), 200 mg extraktu z berhavie rozkladitej (Boerhaavia diffusa), 200 mg kokosová príchuť.

    Obsah balenia: 50 g

    Krajina pôvodu: India

    Skladovať v suchu pri teplote do 25 ˚C, mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti do 12 rokov.

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.Viac info


  • Young Phorever – CHloropheal 30 caps

    Young Phorever – CHloropheal 30 caps – Detoxikácia

    43 

    YOUNG pHOREVER – CHLOROPHEAL 30 caps

    Ide o výživový doplnok s chlorofylom extrahovaným z Alfalfa. Young pHOrever – ChloropHeal – názov chlorofylu pochádza z kombinácie dvoch gréckych slov → chloros (zelená) a phyllon (listy). Ide o zlúčeninu, ktorá je zodpovedná za zelenú farbu listov v procese fotosyntézy. Nazýva sa niekedy aj krv rastlín.

    Úloha zeleniny v našej každodennej strave je nenahraditeľná. Zelenina by mala mať najdôležitejšiu úlohu. V zelenine je najviac low – kalórii. Okrem toho obsahuje nespočetné množstvo vitamínov, minerálnych látok, vlákniny, chlorofylu a enzýmov.

    Chlorofyl je zelené farbivo, ktoré sa nachádza v chloroplastoch – malých organelách rastlinnej bunky. V rastline sa glukóza hromadí a vytvára škrob, výsledkom čoho s energeticky bohaté plody, ako napríklad zemiak. Vedľajší produkt tejto komplikovanej chemickej reakcie, fotosyntézy, je kyslík. Chlorofyl nám sprostredkúva teda energiu z rastlín, ktoré jeme a aj kyslík, ktorý dýchame – chlorofylu teda vďačíme za život.

    Toto zelené farbivo nie je však len neodmysliteľnou súčasťou fotosyntézy, ale takisto zázračnou zložkou, ktorá v ľudskom organizme naštartuje všetky vitálne funkcie.

    Chlorofyl vie ľudské telo detoxikovať, pretože na seba viaže jedy, zlepšuje prekrvenie organizmu, hojenie rán a v neposlednom rade je obrovským zdrojom horčíka, ktorý telo potrebuje neustále pri svalovej činnosti. Zelenina obdarováva naše telo aktívnymi výživnými látkami, horčíkom, trieslovinami, bielkovinami a dokonca aj omega 3 mastnými kyselinami.

    Horčík je nenahraditeľnou súčasťou v cca 300 metabolických reakciách v našom tele. Viaže na seba enzýmy podieľajúce sa na metabolizme energie. Dôležitý je pre vstrebávanie vápnika a draslíka.

    Nedostatok horčíka sa v tele prejavuje :

    rýchly nástup únavy pri záťaži,
    problémy s koncentráciou,
    nespavosť,
    väčšia náchylnosť k stresu a depresiám,
    časté bolesti hlavy a búšenie srdca,
    svalové kŕče, l
    ámanie nechtov, vypadávanie vlasov…

    Nedostatok horčíka je typickým symptómom civilizačných chorôb → vysokého tlaku, liečebná diuretika, diabetes. Ohrozenou skupinou sú predovšetkým starší ľudia.

    Vplyv horčíka:

    proti stresu,
    proti únave a bolesti hlavy,
    na sústredenie a činnosť nervovej sústavy,
    na regeneráciu buniek,
    na podporu srdcovej činnosti,
    diabetes,
    šport – potrebný na tvorbu energie,
    pôsobí relaxačne na svaly a pomáha predchádzať kŕčom;
    pomáha pri udržaní pevných kostí, zdravých zubov, nechtov a vlasov.

    Zloženie:

    protihrudkové látky,
    mikrokryštalická celulóza,
    magnézium,
    koloidný oxid kremičitý,
    chlorofylín z lucerny.

    Obsah balenia: 30 tabliet.

    Produkt nie je určený na prevenciu, liečbu, dávkovanie konzultujte s lekárom alebo lekárnikom. Nenahrádza pestrú stravu.

    Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
    Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.Viac info